27 mei 2022

Zuidboulevard in gebruik als fietspad

Wie niet beter weet, zou denken dat het een prachtig fietspad is geworden op de Zuidboulevard. Ondanks de herinrichting is de situatie met de fietsers nog altijd niet anders dan het was.

Dat de Boulevard Paulus Loot door de herinrichting er flink op vooruit is gegaan, daar zijn de meesten het wel mee eens. Echter waar velen al bang voor waren blijkt uit te komen: de fietsers blijven het brede voetpad gebruiken als fietspad. In twee richtingen ook, precies zoals dat in de oude situatie ook al ging.

In aanloop naar de herinrichting is veel gesproken over het probleem dat fietsers, voor wie het alleen was toegestaan om van noord naar zuid te fietsen, veelvuldig gebruik maakten van de brede stoep om toch van zuid naar noord te fietsen. Ondanks dat iedereen vond dat dit anders moest omdat het veel onveilige situaties opleverde, blijkt in de praktijk dat de situatie niet veranderd is. Fietsers mogen nog steeds maar één richting fietsen, maar als je niet beter zou weten dan lijkt dit trottoir meer op een fietspad.

Deel dit: