20 oktober 2021

Zorg en welzijn komen samen in ‘Huis in het Kostverloren’

Vorige week donderdag was het feest in Huis in het Kostverloren (HiK). Bewoners van Zandvoort kunnen er tegenwoordig niet alleen terecht voor medische ondersteuning, maar ook voor een kop koffie en een gezellige dag. Want aan de Burgemeester Nawijnlaan komen het sociale domein, via Kennemerhart Oppeppers locatie Juttershart, en het medische domein, via de behandelaren van Kennemerhart, samen.

Tijdens de openingsdag werden de bewoners van de bovengelegen woningen van Woonzorg Nederland alsmede de wijkbewoners uitgenodigd voor een kennismaking met de nieuwe (onder)buren. Behandelaren zoals ergotherapeuten, fysiotherapeuten, maatschappelijk werkers, geestelijk verzorgers, specialisten ouderengeneeskunde en de zorgmedewerkers van wijkteam De Duinrand waren aanwezig om te vertellen over wat ze zoal voor de inwoners van Zandvoort kunnen betekenen.

In de middag was er een officieel moment met een speech van wethouder Raymond van Haeften. Hij vertelde een trotse wethouder te zijn vanwege deze unieke combinatie van zorg en welzijn die nu beschikbaar is voor alle inwoners van Zandvoort.

Annemieke de Vries, directeur kortdurende zorg, benadrukte het belang van aanwezigheid in de wijk. “Als je ouder wordt is het fijn als er medische hulp dichtbij aanwezig is. Het hele multidisciplinaire pakket, zoals de arts, de ergotherapeut, de fysiotherapeut, de logopedist, de diëtist, de psycholoog en de geestelijke verzorger, is hier beschikbaar. De behandelaren komen bij de mensen thuis maar de mensen kunnen nu ook naar hen toe komen. En dat is fijn want het HiK biedt een goede oefenruimte met materialen.”1

Daarna was het tijd voor de ingebruikname van de oefenruimte. Op ludieke wijze liet ‘special guest’ Hetty zich voorlichten over het gebruik van een aangepaste stoel door ergotherapeut Ine en klom ze op de fiets onder begeleiding van fysiotherapeut Jan.

De Zandvoortse zanger Patrick van Kessel zorgde voor de vrolijke noot met liedjes van toen hetgeen alom gewaardeerd werd.

Deel dit: