18 april 2022

Zondag Dona Nobis Pacem op Raadhuisplein

Komende zondag zullen meerdere Zandvoortse koren op het Raadhuisplein gezamenlijk een ‘spontane’ uitvoering verzorgen van het lied Dona Nobis Pacem (‘Geef ons vrede’). Onder aanvoering van Peter Tromp en Jan Peter Versteege willen de koren met dit initiatief hun steun betuigen aan de Oekraïners.

In 1996 maakte componist Pēteris Vasks (Letland) dit bijzonder lied, dat uit slechts drie woorden bestaat, om weer te geven wat hij wilde zeggen. Nu de oorlog in Oekraïne voortwoekert, willen de Zandvoortse koren met dit lied steun betuigen aan de inwoners van Oekraïne.

Circa 100 zangers en zangeressen van de verschillende koren zullen om 14.30 uur en om 15.30 uur onder begeleiding van een versterkte elektrische piano vanuit het Muziekpaviljoen dit lied ten gehore brengen. Door het uitreiken van partituren wordt het publiek uitgenodigd om mee te zingen. Ook zal het Zandvoortse ensemble Cantores Laeti het Oekraïens Volkslied zingen.

Burgemeester David Moolenburgh zal voorafgaand een openingswoord doen. De mensen uit Oekraïne die in Zandvoort verblijven worden uitgenodigd om aanwezig te zijn. Er zal met collectebussen worden rondgegaan om geld in te zamelen. De opbrengst is bestemd voor de onkosten van de in Zandvoort verblijvende Oekraïners. De hopelijk goed gevulde bussen zullen overhandigd worden aan de Werkgroep Oekraïne van de gemeente Zandvoort.

Deel dit: