2 mei 2020

Zondag 3 mei om 15.10 uur: de start van de Dutch Grand Prix

Het zijn voor veel racefans maar ook voor de meeste Zandvoorters pijnlijke dagen dit weekend. Zondag 3 mei stond al maandenlang in menig agenda en Zandvoort was hard op weg naar de climax die om 15.10 uur zou worden bereikt. Maar helaas loopt alles anders en is het dit weekend net zo ongewoon rustig als de afgelopen zeven weken het al ongewoon rustig is in Zandvoort. 

Laten we hopen dat er snel weer een tijd aanbreekt dat er een nieuwe planning kan worden gemaakt en dat Zandvoort zich opnieuw kan opladen en toeleven naar de terugkeer van de Formule 1. Want het voorspel was nu al geweldig! Met enige weemoed en bij gebrek aan het echte werk, is het wellicht een kleine opsteker om bijgaande video’s te bekijken.

1. Dit is de trailer van de gloednieuwe videogame ‘F1 2020’, die vanaf 10 juli verkrijgbaar is. In deze trailer word je door Max Verstappen meegenomen in een snelle ronde over het spectaculair vernieuwde circuit van Zandvoort. De game laat een realistisch beeld zien van hoe het circuit van Zandvoort er dit weekend had uitgezien. De spectaculaire nieuwe kombochten, de curbstones en de vele tribunes inclusief het juichende publiek:

2. Bekijk hier de aanloop naar de start van de Formule 1 Zandvoort in 1980:
(Duur 14m40)

3. Of wat dacht je van deze privé video incl. beelden uit de pitstraat uit 1984:
(Duur 9m22)

4. Bekijk hier de samenvatting van de Formule 1 Zandvoort uit 1985:
(Duur 2m30) 

xxx

5. Een top vijf van spectaculaire momenten uit de historie van de Formule 1 in Zandvoort:  
(Duur 4m44)

Meer video’s zijn te zien op de website van de Dutch Grand Prix of uiteraard op Youtube!

Deel dit: