18 mei 2022

Zo woon je een Formule 1 race bij als een Pro

Het aftellen is begonnen. Nog iets meer dan 100 dagen tot de duinen bij Zandvoort het toneel worden voor een internationaal racespektakel. Hier vindt van 2 tot en met 4 september de beroemde Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix plaats. En aangezien de coronacrisis op zijn retour lijkt, zal er weer als vanouds geracet en gefeest worden. Hier lees je hoe je het meeste kunt halen uit je bezoek aan deze befaamde F1-race.

Het circuit van Zandvoort is 4,3 km lang. Dat is een bescheiden afstand als je het vergelijkt met andere bekende racecircuits. Het grote voordeel van een korter circuit is dat je de coureurs meerdere keren langs ziet komen als je op dezelfde plek blijft staan. Met 14 bochten en beruchte grindbakken wordt het een gegarandeerd spektakel dat je als rechtgeaarde racefan niet aan je voorbij kunt laten gaan.

Tickets

De ticketverkoop voor de Dutch Grand Prix startte al in november vorig jaar. In drie weken tijd zijn toen alle tickets uitverkocht. Is het je niet gelukt om een ticket te bemachtigen? Dan zou je je geluk nog kunnen beproeven op het officiële resell platform. Hier worden eerder aangeschafte tickets aangeboden tegen de originele prijs. Misschien vind je ook nog tickets via andere websites. Meestal moet je dan een veelvoud betalen van de oorspronkelijke prijs en loop je het risico om opgelicht te worden. Omdat het om grote bedragen gaat, wil je dit natuurlijk voorkomen. Wees daarom kritisch op waar en met wie je zaken doet. En schakel bij voorkeur een VPN in voordat je een transactie verricht.

Verblijf

Woon je in Nederland, dan zijn de afstanden nooit erg groot. Binnen 2,5 uur reis je per auto van het ene uiterste van het land naar het andere. Per trein doe je er misschien wat langer over, maar als je een beetje in de buurt woont is dat ook prima te doen. Wil je zoveel mogelijk stress als gevolg van files en vertragingen vermijden? Dan boek je gewoon een hotelletje in de buurt van Zandvoort. Bedenk daarbij wel dat de kosten voor een hotel toenemen naarmate je dichter bij Zandvoort verblijft. Een paar kilometer verder kan je dus al snel tientallen euro’s schelen.

Communicatie

Misschien heb je nog meer F1-fans binnen je vriendenkring en heeft niet iedereen het geluk gehad om een kaartje te kunnen kopen. Dan is het wel zo leuk om hen via filmpjes en foto’s op de hoogte te houden. Je kunt dan gebruikmaken van openbare wifi, maar dat is niet geheel zonder risico. Bedenk dat duizenden bezoekers op hetzelfde netwerk surfen en dat daar zomaar een hacker tussen kan zitten. Het is dan ook raadzaam om een VPN in te schakelen voor je verbinding maakt met het openbare netwerk. Zo zorg je voor een razendsnelle en superveilige internetverbinding. Download de VPN app op je smartphone en breng met één klik een versleutelde verbinding tot stand.

Ter plaatse

Wat je ook doet, zorg er vooral voor dat je op tijd komt. Zo heb je ruim de gelegenheid om een goede plek op de tribune te bemachtigen en mis je niets van het racespektakel. Hou er rekening mee dat er duizenden bezoekers verwacht worden en dat al die bezoekers gecontroleerd worden op hun toegangsbewijzen. De wachtrijen kunnen daardoor langer zijn dan je lief is. Scoor ook nog even een programma, zodat je precies weet waar je aan toe bent. En voorkom dat je nog staat te wachten op je consumpties terwijl je in de verte de eerste gierende banden en ronkende motoren waarneemt.

Deel dit: