22 maart 2022

ZEE zet lijsttrekker uit de partij

Zandvoort Echt Eén, de vorig jaar nieuw opgerichte politieke partij die bij de gemeenteraadsverkiezingen één zetel veroverde, heeft de partijleider uit de partij gezet. Dat nieuws bracht voorzitter Arie Griffioen maandagavond naar buiten.

De partij is in november 2021 opgericht door een groep mensen die elkaar hadden gevonden tijdens deelname aan de cursus politiek die de gemeente vorig jaar heeft georganiseerd. Zij vonden elkaar omdat zij staan voor meer eensgezindheid in de gemeenteraad en zij willen het bestuurlijke bestel verbeteren. De kernwaarden van de partij zijn verbindend, transparant, verfrissend en dienstbaar. Het motto van de partij luidt: Afspraak is afspraak, zeggen wat je doet en doen wat je zegt. Bij de recente gemeenteraadsverkiezingen kreeg ZEE 1 zetel. “Hiervoor danken wij onze stemmers oprecht”, schrijft de voorzitter namens de partij.

Griffioen: “De lijsttrekker van ZEE, Mirko Gerrits, heeft na de avond van de voorlopige verkiezingsuitslag op woensdag 16 maart 2022 zijn eigen plan getrokken. Hij heeft daarmee de interne afspraken geschonden. Als gevolg hiervan heeft ZEE besloten dat Mirko Gerrits niet in de gemeenteraad komt als afvaardiging van ZEE.”

Griffioen laat weten dat hij als voorzitter van ZEE deze beslissing in hoge mate betreurt. “Mirko Gerrits is altijd een zeer gewaardeerd en actief lid van ZEE geweest.”

Meer hierover leest u in de papieren editie van deze week.

Deel dit: