25 maart 2022

ZEE werkt aan verzoening

De hoofdrolspelers in de crisis binnen de nieuwe Zandvoortse politieke partij Zandvoort Echt Eén (ZEE) zijn overeengekomen de strijdbijl te begraven en om op korte termijn een oplossing voor de ontstane situatie te vinden. Dat meldt voorzitter Arie Griffioen na overleg gisteravond met medebestuursleden Mirko Gerrits en diens vader Marcel Sukel.

De problemen ontstonden toen Griffioen begin deze week bekend maakte dat Mirko Gerrits uit de partij werd gezet omdat hij tegen gemaakte afspraken in, zijn eigen plan had getrokken. “Dat was niet mijn beslissing, maar van vrijwel alle partijleden”, aldus Griffioen. Daarop werd Griffioen door Gerrits en Sukel bij de Kamer van Koophandel uitgeschreven als partijvoorzitter. De rechtsgeldigheid van beide acties is overigens twijfelachtig.

De partij die met de slogan ‘Voor meer eensgezindheid’ campagne heeft gevoerd zit erg met de situatie in de maag. “We zijn het onze kiezers verplicht om dit snel en netjes uit de wereld te helpen”, aldus Griffioen, die hoopt dat hij spoedig samen met Mirko Gerrits een eensgezinde verklaring af kan leggen.

Welke afspraken er eerder deze week precies door Gerrits zijn geschonden, blijft echter een raadsel en Griffioen wil daar nog steeds niet op ingaan. Dat is op z’n zachtst gezegd een beetje vreemd voor een partij die de afgelopen weken transparantie predikte en daarmee andere partijen de maat nam.

Deel dit: