26 april 2021

Zandvoortse wethouder Koninklijk Onderscheiden

Vanochtend heeft de burgemeester van Haarlemmermeer Marianne Schuurmans een aantal Koninklijke Onderscheidingen uitgedeeld. Een daarvan was voor de Zandvoortse wethouder Raymond van Haeften.

Raymond van Haeften (67) is sinds mei vorig jaar wethouder in Zandvoort. De in Halfweg woonachtige Van Haeften werd maandagochtend door de burgemeester van Haarlemmermeer verrast met een Koninklijke Onderscheiding. Schuurmans deed dat tijdens een drive through waarin zij voor alle 15 gedecoreerden een persoonlijk woord uitsprak.

Zij omschreef Van Haeften als sociaal betrokken met oog voor zijn medemens. “Voor zijn inzet heeft het Zijne Majesteit de Koning behaagt hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau”, klonk het daarna.

De onderbouwing was als volgt: “Van Haeften was medeoprichter van Cuisine Culinaire De Wijcker Kookclub. Als bestuurslid is hij verantwoordelijk voor Public Relations en festiviteiten. Van Haeften is tevens al zestien jaar lang de grote animator achter het Mantelzorg Kerstdiner voor 150 gasten. Ook was hij actief betrokken bij de oprichting van de Willeke Alberti Foundation die zich inzet om ouderen en mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking door middel van muzikale optredens uit hun isolement te halen en meer levensvreugde te geven. Hij speelde een cruciale rol bij de fondsenwerving. Ook was hij een aantal jaar voorzitter van Regionale Talent Ontwikkeling.”

Zandvoort

Ook in Zandvoort worden dit jaar weer lintjes uitgereikt. alleen niet zoals in heel veel andere gemeenten op de dag voor Koningsdag maar op dinsdag (Koningsdag zelf) en woensdag.

Raymond van Haeften toont trots zijn Koninklijke Onderscheiding
Deel dit: