28 februari 2022

Zandvoortse steun voor Oekraïne

Je merkt dat de steun voor Oekraïne ook in Zandvoort begint te leven. Zo is Alicja Wojtowicz, een Poolse die in Zandvoort woont, als vrijwilliger voor een Poolse stichting een actie gestart om geld en goederen in te zamelen. Het geld is bedoeld om de transportkosten te kunnen betalen. De eerste goederen zijn afgelopen zaterdag al door een bevriend bedrijf naar Polen vervoerd en worden vandaar uit getransporteerd naar de grens met Oekraïne.

Alicja: “Wat wij nu hard nodig hebben zijn kleren, medicijnen, dekens, dekbedden, kussens, regenjassen, powerbanks om telefoons te kunnen opladen. De spullen kunnen worden gebracht naar mijn huis aan de Van Speijkstraat 148.” De Poolse hoopt dat huisartsen, apotheken en Nieuw Unicum ook kunnen helpen met medische goederen, zoals pijnstillers en zakken bloed. “We hopen ook dat via scholen een inzamelingsactie op gang komt.”

De stichting is nu bezig een bankrekening te openen om geld te verzamelen voor de transportkosten. Alicja Wojtowicz is voor informatie te bereiken op 0630750602.

Zandvoorters laten ook op een bijzondere manier hun steun aan Oekraïne blijken. Zo zie je op verschillende plekken in het dorp de Zandvoortse vlag hangen, maar dan omgekeerd, voorstellende de Oekraïense vlag. Alicja roept alle Zandvoorters op dit ook te doen als steun in de rug voor de Oekraïense bevolking in de strijd tegen Poetin.

De burgemeester van Zandvoort laat weten dat een Oekraïense vlag is besteld, dus mogelijk wappert die ook binnenkort op het gemeentehuis.

Deel dit: