28 juli 2021

Zandvoortse Pride-foto te zien in Vondelpark

Afgelopen week was Irma de Jong-van Middelkoop als genodigde in het Vondelpark voor de opening van de expositie ‘25 jaar Pride Amsterdam’. Daar werden 50 geselecteerde foto’s tentoongesteld en één daarvan, van de Zandvoortse Pride, was door haar gemaakt.

De organisatie van Pride at the Beach had een oproep gedaan om foto’s in te sturen voor een fotowedstrijd in het kader van het 5-jarige jubileum. Drie foto’s in vijf categorieën. “Het was voor mij wikken en wegen. Met vijf jaar foto’s was kiezen een haast onmogelijke zaak. Op de deadline heb ik maar gewoon een druk op de knop gegeven”, vertelt Irma.

“Daarna kreeg ik een mail van André Donker-Hueskens, medeorganisator van Pride at the Beach, waarin hij liet weten dat mijn foto’s zijn ingestuurd naar Pride Amsterdam. Enige tijd later volgde opnieuw een mail, waarin hij meldde: ‘beste fotograaf, je bent geselecteerd!’ Ik kon het bijna niet geloven. Een foto van mij, uit 13.000 inzendingen!”

Irma had geen idee welke van haar foto’s was geselecteerd. Pas op de dag van de opening in het Vondelpark zag ze op een van de enorme panelen welke het was. “Hoe gaaf is het dat Pride at the Beach in Amsterdam vertegenwoordigd is”, aldus de trotse Irma.

Deel dit: