12 maart 2021

Zandvoorts raadslid Marco Deen kandidaat voor Tweede Kamer

Fractieleider van de Zandvoortse PVV Marco Deen, staat voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgende week op nummer 29 op de kandidatenlijst voor de PVV. Op basis van de laatste peilingen lijkt dat een onverkiesbare plek.

Hoopt hij stilletjes op verkiezing via voorkeurstemmen? “Nee, zeker niet. Het ligt niet in m’n aard om reclame voor mezelf te maken. Daar voel ik me niet prettig bij. Wel heb ik een paar hele leuke reacties in het dorp gekregen van mensen die uit zichzelf vertelden dat ze zeker op me gaan stemmen, maar ik vrees dat die niet het verschil gaan maken.” En als de PVV toch onverwacht 29 of meer zetels haalt? “Dan zal ik de Zandvoortse raadszaal verruilen voor de Tweede Kamer”, aldus Deen die in dat geval ook zijn zetel als Statenlid bij de Provincie Noord Holland op zal moeten geven.

Mocht hij nu of in de toekomst in de Tweede Kamer worden verkozen, dan zal hij zich vooral gaan bemoeien met mobiliteit en huisvesting. “Dat vind ik boeiende onderwerpen waar ik me ook bij de Provincie mee bezighoud.”

En is hij eventueel weer verkiesbaar als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar? “Daar ga ik me nu nog niet op vastleggen, maar het zou zomaar kunnen”, besluit Marco Deen die dezer dagen veel onderweg is met flyers en een ladder met emmertje stijfsel om affiches te plakken.

Deel dit: