10 juni 2022

Zandvoorters visliefhebbers houden van traditie

Alsof het nooit was weggeweest. Na noodgedwongen twee jaar te hebben overgeslagen, verwelkomde gastheer Erwin Hilbers vrijdagavond weer 250 visliefhebbers op het Gasthuisplein. De traditionele ‘Theo Hilbers Vismaaltijd’ stond, net als de jaren voor corona, op de tweede vrijdag in juni op het programma.

Met 250 verkochte kaarten was het openlucht diner uitverkocht. Een ronde langs de tafels deed beseffen dat de bezoekers net zo traditioneel zijn als het evenement zelf oftewel; veel bekende gezichten.

Al was het menu ietsje aangepast, ook nu was het Kroon Vis die vers gebakken vis bakte, die geserveerd werd door leden van de Wapenzangers die op een gegeven moment het Zandvoorts volkslied inzette, wat door menigeen uit volle borst werd meegezongen. De drankjes werd verzorgd door het Wapen van Zandvoort en dat allemaal onder een heerlijk voorjaarszonnetje, wat ook al traditioneel is voor dit evenement.

Al met al kan worden geconcludeerd dat veel Zandvoorters houden van traditie. In elk geval die van deze vismaaltijd. Volgend jaar weer!

(In de komende editie van de Zandvoortse Courant volgt een uitgebreider verslag van de Vismaaltijd)

Deel dit: