6 september 2022

Zandvoorter neemt deel aan de BMW GS Trophy 2022

Van 4 t/m 10 september vindt de BMW GS Trophy plaats in Albanië. Nederland heeft ook een team dat deelneemt aan de strijd om de overwinning in deze rally, met daarin een Zandvoorter als teamlid. Remy Zwemmer verdedigt in Albanië de Nederlandse én de Zandvoortse kleuren.

Van de rally, de Internationale BMW GS Trophy 2022, worden video’s gemaakt die punten op kunnen leveren. Het is aan het publiek om een waardering te geven en zodoende het team hoog te waarderen. Het team, dat naast Remy Zwemmer bestaat uit Michael Kersten en Willem Vermeulen, werd bij hun vertrek door een grote groep uitgezwaaid. Het trio vertrok super gemotiveerd naar Albanië.

Remy Zwemmer is 26 jaar, komt uit Zandvoort en werkt als projectmanager. “Al in 2020 deed ik een poging om me te kwalificeren voor de Indoor GS Trophy. Dat beviel me zo goed, dat ik met mijn GS en met een andere deelnemer intensief trainde voor de selectie voor de GS Trophy 2022. Mijn trainingspartner slaagde er jammer genoeg niet in zich te kwalificeren, maar we sloten wel een hechte vriendschap”, aldus Zwemmer. Zijn teamgenoten Michael (33) en Willem (31) wonen respectievelijk in Valkenswaard en Baarle Nassau.

De rally gaat in Albanië door ruige gebergten, brede dalen, wilde rivieren, diepe wouden en een prachtige kust. Zeven dagen puur avontuur. Zeven dagen waarin twee jaar aan voorbereiding zijn gestoken. Een deelnemer krijgt maar één keer de kans om aan de International GS Trophy mee te doen. Maar het is geen klassieke race, want in de uitdagende challenges, waarin de deelnemers hun kennis en rijvaardigheid moeten bewijzen, gaat het vooral om teamgeest en vaardigheid. En de weg erheen wordt gekenmerkt door nachten in de tent onder de sterrenhemel, unieke landschappen en culturen, evenals nieuwe vrienden uit de hele wereld. “Eigenlijk kan deze rally als een WK beschouwd worden”, vindt Zwemmer.

Maandag 12 september zal het team landen op Schiphol en dan zijn de heren vast en zeker een mega ervaring rijker.

Deel dit: