22 maart 2020

Zandvoort volledig afgesloten voor bezoekers

Het dorp is vandaag afgesloten voor bezoekers. Zowel op de Zeeweg als op de Zandvoortselaan worden auto’s die Zandvoort willen bezoeken teruggestuurd. Borden langs de Zeeweg en Zandvoortselaan melden recreanten dat ze niet welkom zijn en geven de noodzaak van wegblijven aan. Ook zijn de parkeerterreinen langs de boulevards afgesloten.

Deze maatregelen zijn genomen om risicovolle situaties (zoals zaterdag) te voorkomen, aldus een verklaring van de gemeenten Bloemendaal en Zandvoort, die hierin samen optrekken. “Het is van cruciaal belang dat iedereen zich aan de regels houdt om de verspreiding van het Corona virus te beheersen. De afstand van minimaal 1,5 meter is daarbij noodzakelijk. Wanneer de stranden te vol lopen is het aanhouden van deze afstand moeilijk.”

Ook de venters en standplaatshouders hebben besloten om vandaag dicht te blijven, net als de drie snackbars op het Kerkplein. Er wordt alleen op adressen in Zandvoort bezorgd. Zij delen daarmee de oproep om het gezonde verstand te gebruiken en de richtlijnen te respecteren.

De NS heeft landelijk een speciale basisdienstregeling ingevoerd. Dit houdt in dat er alleen nog treinen rijden om de mensen te vervoeren die werkzaam zijn in de zogenoemde ‘vitale beroepen’.

Vanmorgen heeft de overheid een NL Alert bericht uitgestuurd met een dringende boodschap. Volg de instructies van de Rijksoverheid op: houd 1,5 meter afstand! Bent u ziek of verkouden? Blijf thuis. Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Samen tegen corona. Keep your distance to others.

Deel dit: