13 december 2021

Zandvoort trots op nieuwe wereldkampioen

Het was geen kwestie van óf Max Verstappen wereldkampioen zou worden, maar wannéér dat zou gebeuren. Dat het gebeurde in het jaar dat de Formule 1 terugkeerden in Zandvoort, maakt dat bij veel Zandvoorters toch ook een héél klein beetje het gevoel overheerst dat het hier in Zandvoort is begonnen…

Natuurlijk was het een superspannend seizoen tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton, zo spannend was het jarenlang niet geweest. En dat dan in de allerlaatste ronde van de laatste race van het seizoen deze ontknoping volgde, was voor heel Nederland een ongekende climax. Voor Zandvoort, dat in dit seizoen ook nog eens de terugkeer van de Formule 1 vierde, voelde het extra speciaal. Want in Zandvoort won Max overtuigend voor eigen publiek en vanaf dat moment durfden steeds meer Nederlandse fans er in te geloven.

Zandvoort kan zich gaan opmaken voor een tweede editie van de Dutch Grand Prix. Max had al aangekondigd dat hij bij winst volgend seizoen zijn nummer 33 zou inwisselen voor nummer 1. Kort na de finish zondagmiddag plaatste Zandvoort Marketing daarom een grappig filmpje online:

Deel dit: