27 april 2021

Zandvoort staat op voor zieke Liam

Ons 1-jarige plaatsgenootje Liam is ernstig ziek. Hij heeft de spierziekte SMA2 waardoor zijn levensverwachting niet verder gaat dan 2 jaar. Er is genezing mogelijk, maar dat gaat een hele bak duiten kosten: circa 2 miljoen euro. Er is onlangs een crowdfunding actie gestart om dat bedrag bijeen te krijgen. Afgelopen vrijdag was het D-Day voor veel Zandvoortse acties, allemaal voor Liam onder het motto: Sta op voor Liam!

Dansers van The Dance Academy openden de actiedag op het Van Fenemaplein in het bijzijn van burgemeester David Moolenburgh. Er werden koekjes gebakken, persoonlijke gedichten geschreven, er was een bingo met schitterende prijzen, twee jonge plaatsgenoten haalden lege flessen op, een actie via Tikkie, de opbrengst van Liam-koffie werd gedoneerd, er was een clinic waarvan de deelnamekosten gedoneerd werden, The Dance Academy had de leerlingen sponsorlijsten meegegeven waarvan het geld voor Liam was. Verder was er een dag voor leden van Buddha Gym Zandvoort die Liam steunden, kon er onder leiding van The Fit Academy op diverse plaatsen op en langs het strand getraind worden, er was een voetbalactie in IJmuiden en als klap op de vuurpijl had onze eigen cartoonist Hans van Pelt een speciale cartoon gemaakt waarop geboden kon worden. Alles voor Liam!

Het werd een geweldige dag die het nodige opgebracht heeft maar, zoals je kunt verwachten van een kleine gemeenschap als Zandvoort, is het nog lang niet genoeg. De teller stond op het moment van schrijven, maandag rond 12.00 uur, op € 171.951. Een prachtig bedrag natuurlijk, maar slechts een schijntje van de 2 miljoen die nodig is.

Om een kans te maken op het hele bedrag zal de actie landelijk moeten worden opgepikt. De ouders hebben met hun zoontje al in diverse lokale, regionale en landelijke media gestaan, maar van echt grootschalige aandacht is vooralsnog geen sprake. Er kan nog steeds gestort worden op www.geef.nl/nl/actie/liam-tegen-sma/donateurs.

Deel dit: