6 juni 2020

Zandvoort ondanks corona-situatie steeds gastvrijer

Op 1 juni zijn de horecagelegenheden en de terrassen onder strikte voorwaarden weer opengegaan. Nu de eerste week er bijna op zit kan er worden teruggekeken op het verloop van de eerste dagen. Na deze eerste evaluatie zijn een aantal zaken te melden met betrekking tot de coronamaatregelen en de inrichting van het dorp.

Zo zijn sinds deze week alle parkeerplaatsen op de boulevard, inclusief de camperplaatsen, weer opengegaan. Ook de parkeerplaatsen van Bloemendaal zijn opengesteld. Twee parkeerbakken aan de boulevard zijn ingericht als fietsparkeerplaats. Komende tijd wordt gekeken of de fietsparkeerplekken meer verdeeld kunnen worden over de boulevard. 

Zandvoort, beachforsharing
Zandvoort Marketing heeft een campagne ontwikkeld met als titel: Zandvoort, beachforsharing. Deze campagne bestaat onder andere uit een beeldmerk dat online en offline terug te zien is in Zandvoort. Ook worden in en om het centrum en op de boulevard en de strandopgangen ‘visjes’ als richting voor voetgangers geplaatst. De ‘visjes’ zullen binnenkort ook geplaatst worden op de Boulevard Barnaart, Boulevard Favauge, Stationsplein en Kerkstraat. Ook bestaat er een brede wens om de Haltestraat (en in het verlengde daarvan het gehele centrum) aan te kleden. Zandvoort Marketing werkt momenteel samen met de ondernemers aldaar de campagne verder uit.

Belijning
Binnenkort wordt er belijning aangebracht in het centrum, zodat de looproutes voor de bezoekers beter zichtbaar worden en het voor ondernemers duidelijk is waar zij hun terras of uitstallingen kunnen plaatsen.

Afsluiting Haltestraat
Zoals bekend wordt er momenteel een proef uitgevoerd. Afgesproken is dat deze afsluiting wekelijks in samenwerking met lokale ondernemers en bewoners wordt geëvalueerd. Tijdens de eerste evaluatie is onder andere gekeken naar de tijden waarop de afsluiting begint en eindigt en ook de dagen zijn tegen het licht gehouden. Komende maandag wordt meer informatie verwacht over hoe de aanpassingen er precies uit komen te zien.

De toegangspoorten die worden gebruikt om de Haltestraat af te sluiten zullen worden aangepast, zodat er een meer gastvrije uitstraling ontstaat. De toegangspoorten worden verbreed en in lijn met de campagne Zandvoort, beachforsharing aangekleed. Ook wordt nagegaan of er een aantrekkelijke ‘routing’ van de Kerkstraat richting de Haltestraat kan worden gecreëerd. 

Deel dit: