28 februari 2020

Zandvoort Noord toegankelijk voor auto’s tijdens DGP-weekend

Zowel Oud Noord als Nieuw Noord zijn tijdens het Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix (DGP)-weekend voor de inwoners bereikbaar per auto. Omdat daar nogal wat duidelijkheid over bestaat, heeft de gemeente Zandvoort dat nog eens extra benadrukt aan NH Nieuws.

Blijkbaar was het voor veel inwoners van Zandvoort Oud en Nieuw Noord onduidelijk of ze met hun auto de wijk in en uit kunnen rijden tijdens de DGP. Dit heeft te maken met de spoorwegovergangen bij de Van Lennepweg en de Vondellaan die permanent dicht zullen zijn en de dat Van Lennepweg, aan de kant van Center Parcs, onder ‘evenemententerrein’ zal vallen. Hierdoor leek het erop dat inwoners van de beide wijken hun auto drie dagen zouden moeten laten staan.

Maar volgens de gemeente kunnen de inwoners wel degelijk met de auto hun wijk in en uit rijden. Dit zal gebeuren onder begeleiding van een verkeersregelaar via de Van Lennepweg richting de Dr. Joh.G. Mezgerstraat en de N200 richting het zuiden. Terugkerend verkeer rijdt via de Boulevard Barnaart en de rotonde bij Circuit Zandvoort, richting de Dr. Joh.G. Mezgerstraat, en slaat dan links af naar de Van Lennepweg.

De gemeente laat weten dat een van de toegangswegen naar Zandvoort, de N201, ter hoogte van Nieuw Unicum afgesloten zal zijn en dat inwoners hier alleen door mogen rijden als ze in het bezit zijn van een geldig doorlaatbewijs. Elk huishouden krijgt half april automatisch 1 doorlaatbewijs toegestuurd. Indien een extra doorlaatbewijs oodzakelijk is, kan deze worden aangevraagd. In de begeleidende brief zal worden uitgelegd hoe.

De DGP-organisatie en de gemeente vragen inwoners wel om zoveel mogelijk de auto te laten staan in het GP-weekend begin mei en de fiets te gebruiken of met de trein te reizen. Inwoners worden nog schriftelijk geïnformeerd over het mobiliteitsplan.

Deel dit: