14 maart 2020

Zandvoort moet ernstig rekeninghouden met uitstel F1

Na de verklaring van de FIA van vrijdag, moet Zandvoort ernstig rekening houden met uitstel van de Heineken Formula 1 Dutch Grand Prix, de eerste in 35 jaar. Uit die verklaring zou blijken dat het F1-seizoen niet eerder start dan eind mei/begin juni. De verklaring zegt ook dat die verwachting wekelijks bijgesteld kan worden.

De verwachting is dat het Formule 1-seizoen eind mei in Europa zou kunnen beginnen, echter gezien het aantal coronabesmettingen dat in Europa de afgelopen dagen sterk is toegenomen, zal die verwachting regelmatig worden herzien”, stelt de Fédération International de l’Automobile (FIA), de overkoepelende organisatie van verschillende nationale auto-, motorsport- en motorclubs in de verklaring.

Besmetting in paddock
Afgelopen vrijdag werd de openingsrace van het seizoen, in Melbourne (AUS) op het laatste moment, vlak voor de eerste vrije training, na een besmetting in het team van McLaren afgelast. De race in Bahrein stond al op losse schroeven en zou mogelijk zonder publiek gereden gaan worden. Die is nu ook van de kalender en de race daaropvolgend, die van Vietnam in Hanoi werd tegelijkertijd geschrapt.

Kaarten blijven geldig
Dat zou betekenen dat Zandvoort de eerste race van het seizoen 2020 zou worden. Daar moet nu voor gevreesd gaan worden. “Op basis van de berichtgeving van Formula One Management en FIA zijn wij met hen in gezamenlijk overleg over de mogelijke consequenties voor de Heineken Formula 1 Dutch Grand Prix. Deze zijn nog niet volledig bekend, maar bij mogelijk uitstel blijven alle tickets geldig. Zodra er meer nieuws bekend is, zullen wij dit met alle betrokken partijen delen”, staat in een vrijdag uitgebrachte verklaring van de Dutch Grand Prix.

Deel dit: