15 februari 2021

Zandvoort krijgt mobiele vaccinatielocatie

GGD Kennemerland opent volgende maand meerdere nieuwe vaccinatielocaties. Er komen twee grote test- en vaccinatielocaties in Haarlem en Beverwijk en in Zandvoort komt een extra ondersteunende mobiele vaccinatielocatie.

Regio Kennemerland kent op dit moment één test- en vaccinatielocatie bij Schiphol en meerdere testlocaties in Vijfhuizen, Haarlem en Beverwijk. Gemeenten zijn gevraagd potentieel geschikte locaties aan te reiken om de mensen dichter bij huis te kunnen testen en vaccineren.

Bert van de Velden, directeur Publieke Gezondheid GGD Kennemerland: “Binnenkort zullen er meer vaccins beschikbaar komen en dan is het van belang dat er meerdere vaccinatielocaties over de regio verspreid staan om zo efficiënt en doelmatig mogelijk te kunnen vaccineren. Voor inwoners moet het gemakkelijk zijn een locatie te bereiken. Daarom streven we er naar de bereikbaarheid gelijkwaardig over de regio te verdelen.”

Half maart opent in Haarlem een gecombineerde test- en vaccinatielocatie in het Kennemer Sportcenter. Daar kunnen tot duizend prikken per dag worden gegeven. Daarnaast wordt gekeken naar de mogelijkheid van extra ondersteunende vaccinatielocaties in omliggende gemeenten waaronder in Zandvoort. Gedacht wordt aan een mobiele unit waar maximaal 600 prikken per dag kunnen worden gegeven. De verwachting van de GGD is dat deze mobiele locatie eind maart/begin april operationeel kan zijn.

Deel dit: