18 augustus 2020

Zandvoort is geen brandhaard na toename corona-besmettingen

Uit cijfers van het RIVM die dinsdag naar buiten kwamen, blijkt dat het aantal coronabesmettingen in Zandvoort vorige week is gestegen met 24 nieuwe gevallen. In lijn met de landelijke ontwikkelingen gaat het vooral om jongeren. Volgens burgemeester David Moolenburgh is er toch geen reden tot extra ongerustheid.

Landelijk dagblad De Telegraaf opende er dinsdagochtend op de website zelfs mee. ‘Een toename van 52% ten opzichte van de week daarvoor’, schreef de krant op haar website. Burgemeester David Moolenburgh is duidelijk hierover in zijn reactie aan de Zandvoortse Courant: “Alle nieuwe gevallen zijn in beeld bij de GGD en er wordt met iedereen persoonlijk contact onderhouden. Helaas zien we in het hele land het aantal besmettingen stijgen.”

Momenteel loopt er een bron- en contactonderzoek waaruit best kan blijken dat de bron van deze besmettingen buiten Zandvoort ligt. “Zandvoort is geen ‘brandhaard’ volgens de gegevens van de GGD’, zoals werd gesuggereerd”, aldus de burgemeester, “ook zien we gelukkig inmiddels een dalende trend in de besmettingsaantallen in Zandvoort. De GGD blijft de situatie in ons dorp nauwlettend in de gaten houden en neemt daar waar nodig direct actie.”

Deel dit: