24 juni 2021

Zandvoort hijst zondag ook de regenboogvlag

Uit protest tegen de Hongaarse anti-LHBTIQ+ wetgeving roept het COC Kennemerland op om komende zondag op zoveel mogelijk plekken de kenmerkende regenboogvlag te laten wapperen. Gemeente Zandvoort zal ook hier gehoor aan geven.

Er is veel ophef ontstaan over de Hongaarse anti-LHBTI wet die op 15 juni jl. werd aangenomen. Aankomende zondag 27 juni speelt het Nederlands elftal in Boedapest een wedstrijd in de achtste finales van EURO 2020. Aanvoerder Wijnaldum zal een speciale aanvoerdersband dragen met de tekst ‘one love’ en de Nederlandse COC vereniging roept Nederlanders op om ook te laten blijken dat wij wél belang hechten aan de fundamentele mensenrechten en tegen discriminatie van LHBTIQ+-ers zijn.

“Wij roepen alle burgers, regenboogsteden en- provincies in Nederland, maar ook het bedrijfsleven en natuurlijk alle (betaald) voetbalorganisaties op om zondag eenzelfde signaal af te geven, door op zondag 27 juni in aanloop naar en tijdens de wedstrijd van Nederland te Boedapest de regenboogvlag te hijsen of een ander signaal af te geven. Een krachtig signaal, waarmee we LHBTIQ+-ers in Hongarije een hart onder de riem steken en de LHBTIQ+-gemeenschap in Nederland laten zien dat we achter hen staan”, aldus de oproep van COC Kennemerland.

Deel dit: