11 november 2020

Zandvoort blij met nieuwe datum Formule 1

De organisatie van de Formule 1 heeft kalender voor 2021 bekendgemaakt. Hierin staat de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix in Zandvoort opgenomen van 3 tot en met 5 september 2021. Een gunstige datum, oordeelt de gemeente.

Heel Zandvoort is blij dat de nieuwe datum nu bekend is. Hiermee kunnen de voorbereidingen voor een spectaculair raceweekend wederom worden opgepakt. Oorspronkelijk stond de terugkeer van de Formule 1 gepland op 3 mei 2020. De nieuwe datum is later in het jaar en dat wordt in Zandvoort als gunstig ervaren.

Met deze nieuwe datum in september is de kans het grootst dat de race met publiek gereden kan worden, gelet op de coronamaatregelen. Ook komt deze datum na de piek van de zomerperiode. Deze verlenging van het toeristenseizoen biedt natuurlijk mooie kansen voor de Zandvoortse ondernemers, meldt wethouder Raymond van Haeften.

“Hoewel we er het afgelopen jaar ook al klaar voor waren, gaan we ons ook nu weer inzetten om alle racefans een onvergetelijke tijd te bezorgen in Zandvoort. Nu de nieuwe datum bekend is zijn we in de gelegenheid om de gesprekken op te starten met onze partners in de regio. Met elkaar moeten we zien wat er nodig is om dit grote publieksevenement tot een succes te maken in september komend jaar”, aldus Van Haeften.

“Op dit moment is natuurlijk nog onbekend hoe de situatie er volgend jaar uit zal zien in relatie tot corona, maar er wordt uitgegaan van ruim 100.000 racefans die dagelijks het evenement bezoeken. Het spreekt voor zich dat veiligheid hierbij voorop staat. Met de organisator van de Dutch Grand Prix gaan we kijken hoe we met de dan geldende coronamaatregelen kunnen zorgdragen voor een veilig bezoek aan Zandvoort.”

Side-events
Het is momenteel nog niet bekend hoe er invulling zal worden gegeven aan het Side-eventsprogramma 2021. Ondernemers of bewoners die interesse hebben in het organiseren van een side-event rondom de Formule 1, kunnen het plan mailen naar formule1@zandvoort.nl. Het projectteam, dat vanaf voorjaar 2021 weer volop operationeel is, zal dan contact opnemen.

Deel dit: