20 augustus 2021

Zandvoort Beyond komt met bescheiden programma dorpsactiviteiten

Zandvoort Beyond, de organisatie achter het feestelijke programma buiten het circuit tijdens de Dutch Grand Prix, heeft een onstuimig jaar achter de rug en verkeerde tot afgelopen vrijdag in permanente onzekerheid. De laatste persconferentie bracht weliswaar niet het nieuws waar al het hele jaar op werd gehoopt, maar gaf wel eindelijk definitief duidelijkheid.

“Veel was natuurlijk al bekend of zagen we wel aankomen. Zo hebben we enige tijd geleden al moeten besluiten om de podia met livemuziek te schrappen, omdat het met de huidige regels domweg niet haalbaar is. Maar vrijdagavond hebben we dus officieel plan B van de plank gehaald. Gelukkig hebben we daar vooraf al goed over nagedacht”, aldus Sander ten Bosch, directeur van Zandvoort Beyond, die bovenal verheugd is dat de Grand Prix in ieder geval door kan gaan, al is het met beperkingen.

Het plan om de boulevard om te toveren in een ‘fan zone’ met race-gerelateerde stands, activiteiten, merchandise, foodstands en dergelijke is eveneens noodgedwongen komen te vervallen. Dat heeft deels te maken met de geldende beperkingen, maar ook met het feit dat deelnemende partijen en potentiële sponsors eerder al zijn afgehaakt vanwege de aanhoudende onzekerheden over de te verwachten bezoekersaantallen en het al dan niet doorgaan van het evenement.

Feestelijke promenade

Sander ten Bosch: “De boulevard is als het ware de feestelijke promenade die toeschouwers na afloop van de race van het circuit op aangename wijze naar het centrum leidt. Dat blijft zo, ook al moeten we het doen zonder de geplande invulling. We zijn nu koortsachtig bezig met de voorbereidingen van het aankleden van de boulevard. Dat zal deels gebeuren door middel van citydressing, maar ook met bijvoorbeeld de objecten van de kunstroute in het kader van Car Art. De boulevard gaat er evenals het dorp echt anders en feestelijk uitzien.”

“Het belangrijkste is dat het evenement nu doorgaat. Iedereen kan dan proeven wat het is om de Formule 1 Grand Prix weer binnen de gemeentegrenzen te hebben en hopelijk kunnen we dan volgend jaar zonder beperkingen echt losgaan. Volgens mij beseffen veel mensen nog niet wat voor iets bizar groots er naar het dorp komt en wat voor impact dat heeft. Ik ben ervan overtuigd dat het voor Zandvoort op termijn een enorme stimulans gaat betekenen.”

Piet Bom

Deel dit: