9 mei 2020

Zandvoort begint weer een beetje op een badplaats te lijken

Met de aangekondigde versoepeling van de regels heeft menig strandliefhebber vandaag alvast een voorschot genomen. Het stralende weer blijkt veel mensen naar Zandvoort te trekken, en neem het ze eens kwalijk…

Het lijkt wel hoog zomer deze zaterdag. Ondanks dat de strandpaviljoens nog gesloten zijn, is het behoorlijk druk op het strand en op de boulevard. Ook in het centrum is het druk. Alsof Zandvoort eindelijk is ontwaakt uit haar verlengde winterslaap. Iedereen lijkt zich keurig aan de 1,5 meter afstand te houden.

Tot veel overlast heeft het vooralsnog niet geleid. De meeste strandgangers komen met de fiets, de scooter of de trein. In de treinen richting Zandvoort is het weliswaar behoorlijk druk, de NS riep rond het middaguur op om niet met de trein naar Zandvoort te gaan, maar van grote mensenmassa’s op het perron is geen sprake. Op Amsterdam Centraal worden mensen die de trein naar Zandvoort willen nemen tegen gehouden door de politie.

Vanmorgen maakten wij al bekend dat de gemeente bij wijze van pilot een deel van de parkeerplaatsen weer open heeft gesteld. Alle sanitaire voorzieningen zijn nog altijd gesloten.  

Deel dit: