26 januari 2021

Zandvoort alert op mogelijke onrust

UPDATE

Rond 22.00 uur kon worden geconcludeerd dat het rustig is gebleven in Zandvoort. Er zijn geen ongeregeldheden gemeld en de politie heeft niet in actie hoeven komen. De Zandvoortse winkeliers die zich op het ergste hadden voorbereid, konden opgelucht ademhalen. Ook in omliggende gemeenten zoals Haarlem en Heemstede bleef het dinsdagavond rustig. 

———

Met de rellen van de afgelopen dagen in verschillende steden in het land, lijkt vandaag elke gemeente zich schrap te zetten voor vergelijkbare taferelen. Ook in Zandvoort zijn ondernemers en inwoners alert op mogelijke onrust.

Op de sociale media wordt informatie gedeeld, waaruit blijkt dat ondernemers zich voorbereiden op mogelijke onrust. De eerste aanleiding was een bericht/oproep dat maandag via sociale media rond ging. Daarnaast kregen ondernemers dinsdag ook van buiten Zandvoort indicaties dat jongeren van buitenaf mogelijk richting Zandvoort zouden kunnen komen. In het centrum heeft een aantal winkeliers vanmiddag voorzorgsmaatregelen genomen, zoals het op voorhand leegruimen van de etalage en het dicht timmeren van de ramen. Ook hier wordt met het ergste rekening gehouden, maar is er vooral de hoop dat het niet nodig blijkt te zijn.

De politie heeft vooralsnog geen signalen dat er groepen richting Zandvoort komen. Bij aanvang van de raadsvergadering van dinsdagavond berichtte de burgemeester dat het op dit moment rustig is, maar dat de politie alert is en indien nodig snel kan ingrijpen.

Deel dit: