23 maart 2021

Zand naar de zee

Voorafgaand aan de herinrichting van de Boulevard Paulus Loot wordt momenteel de riolering onder het wegdek vervangen. De aannemer is al in de afrondende fase. De bestrating is grotendeels alweer dicht en het overtollige zand wordt naar zee gebracht.

Het viel een voorbijganger op dat het zand wat de aannemer van de boulevard Paulus Loot over heeft, op het strand wordt gestort. De vraag was of dat legaal is, omdat er in de Nederlandse kustgebieden strenge regels gelden voor het verplaatsen van zand. Navraag bij de projectleider leverde op dat het in dit geval is toegestaan. Omdat het gegarandeerd schoon zand is, mag het naar het strand vervoerd worden.

Via Facebook kregen wij echter een reactie van een lezer dat het zand helemaal niet schoon was maar dat er stenen, stukken riool, glas en ander puin in zat. “Niet voor niets dat het binnen een paar uur door Spaarnelanden weer werd verwijderd en afgevoerd”, aldus het commentaar. De projectleider heeft in een tweede reactie laten weten dat de gemeente dit in onderzoek heeft.

In het najaar gaat de zuidboulevard opnieuw open, maar dan voor een grootscheepse herinrichting. Grootste verandering naast de visuele aspecten is dat het fietsverkeer dan voortaan twee richtingen op kan.

Deel dit: