4 augustus 2021

Wisseltrofee voor echtpaar Aardewerk

De wisseltrofee voor de ondernemer die zich het afgelopen jaar het meeste heeft ingespannen voor de LHBTIQ+-gemeenschap, is dit jaar naar Hanny en Mike Aardewerk van Grand Café XL gegaan. De voorzitter van Pride at the Beach, Roy Dongen, overhandigde de bijbehorende prijs op een vol terras van XL.

Dongen eerde het echtpaar van het ‘hoofdkwartier’ van de Pride at the Beach-organisatie, waar het bestuur wekelijks overleg pleegt en waar ook de ‘misverstanden’ uit de weg worden geruimd. Bij XL hangt er dagelijks, Pride at the Beach of niet, een regenboogvlag aan het pand. Dat was alleen al reden genoeg om de familie Aardewerk te bedanken voor hun inzet voor de LHBTIQ+-gemeenschap in Zandvoort.

Wethouder Raymond van Haeften was ook aanwezig. Hij onderstreepte het belang van deze prijs die nu voor de het tweede jaar op rij werd uitgereikt. Ook hij vond het mooi dat deze ondernemers zo nadrukkelijk het hele jaar door een LHBTIQ+-vriendelijke uitstraling hebben door op het pand 365 dagen per jaar de regenboogvlag te laten wapperen. Hij feliciteerde de ondernemers met deze mooie prijs. Na een jaar bij de winnaar van de eerste editie (Brigitte van Eig van Het Wapen van Zandvoort) gestaan te hebben, zal de wisseltrofee nu een jaar lang bij het grand café op het Kerkplein te aanschouwen zijn.

Deel dit: