2 december 2020

Winter Pride 2020 gaat definitief door

Maandagavond heeft het bestuur van de stichting LHBTI aan Zee in nauw overleg met alle betrokkenen besloten de wintereditie van Pride at the Beach toch door te laten gaan. Uiteraard aangepast aan de omstandigheden veroorzaakt door corona.

Binnen het bestuur was men unaniem van mening dat corona geen reden mocht zijn om onzichtbaar te blijven en spreekwoordelijk terug de kast in te gaan. Daarbij kreeg de organisatie enthousiaste steun van het Innovatiefonds Zandvoort, Holland Casino, gemeente Zandvoort en Pride Amsterdam waarvan Pride at the Beach een vast onderdeel is.

Met behulp van vele actieve partners is een uitgebreid programma samengesteld voor jong en oud. Met kunst en cultuur, spel, muziek, dans en beweging. Pride ondernemer van het jaar 2020, Brigitte van Eig, heeft als eerste een Wapen van Zandvoort – Pride Bingo op 19 december georganiseerd.

Anja Westerweel en Ronald Hueskens, vaste presentatoren van Rainbow Radio Zandvoort hebben bij ZFM tenminste zes uur zendtijd gekregen in de week van de Winter Pride. Naast veelzijdige gasten staat er ook een speciale Rainbow Top 51 op het programma.

André Donker heeft een ware kunst-wandelroute weten op te zetten. Langs speciale exposities in het HDMZ Museum en het Zandvoorts Museum, op de boulevard, in de pop-up galerie op de Passage van de Roze Kunstlijn en een speciale tentoonstelling ‘Secrets’ in Zeestraat 37 van vaste exposant en fotograaf René Zuiderveld. Deze laatste heeft een indrukwekkende serie portretten gemaakt van de ambassadeurs van Pride die eveneens worden geëxposeerd.

Na de succesvolle start met een onderdeel voor kinderen door Ronald Hueskens vorig jaar zomer, wordt dit vervolgd. Ook omdat het voor veel kinderen een heel andere kerstvakantie wordt. In samenwerking met Hilly Jansen en Yanthe Otto van het Zandvoorts Museum en Marianne Rebel van de Kinderkunstlijn komt er voor de schoolgaande jeugd een creatief programma over trotse keien.

Roy Dongen en André Donker organiseren de eerste online danceparty. Vele vaste Dj’s, de dansers van Maxx, onze troeteldrag Dallas Angel en balletdanser Odsuren Dagva uit Duitsland zullen op een geheime locatie zorgen voor een daverend dansfeest zonder publiek, dat live via sociale media zal worden uitgezonden in heel Europa.

Deel dit: