1 december 2020

Winnaars schrijfwedstrijd Kinderboekenweek

In het kader van de Kinderboekenweek heeft Bibliotheek Zuid-Kennemerland een schrijfwedstrijd gehouden. De opdracht was om een einde te bedenken en te schrijven voor een verhaal van kinderboekenschrijver Rian Visser, dat nog niet af was. Uit de 141 inzendingen zijn vier jonge deelnemers uit de regio door de jury gekozen tot winnaars.  

Uit het grote aantal inzendingen was het voor de jury een moeilijke taak om de winnaars te bepalen. De verhalen waren getypt, met de hand geschreven en sommige met tekeningen erbij. Er waren mooie, grappige en leuke verhalen en deze gingen onder andere over: Dingo’s, de Middeleeuwen, de Tweede Wereldoorlog. Met een tijdmachine, lift of zelfs een magische metro als vervoermiddel. Bij de beoordeling van de verhalen lette de jury niet op de schrijffouten maar er werd meer gekeken naar de originaliteit, personages, loop van het verhaal en schrijfstijl.

In de prijzen
De eerste prijs is gewonnen door Franka Mosch (12), zij kreeg een boekenpakket en een exclusieve rondleiding met haar familie in Teylers Museum Haarlem. Thijs Weeda (9), Sarah Wieberdink (10) en Freya van der Werf (10) wonnen de tweede prijs. Zij ontvingen een persoonlijk samengesteld boekenpakket.

Benieuwd naar de winnende verhalen? Lees ze op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl onder het kopje Nieuws.

Deel dit: