18 november 2022

Wapen van Zandvoort wint Ondernemersprijs 2022

Op het Zandvoortse Ondernemersgala is donderdagavond bekend geworden dat Het Wapen van Zandvoort de winnaar is geworden van de prestigieuze prijs ‘Ondernemer van het Jaar 2022’. Brigitte van Eig kon haar tranen niet bedwingen toen zij aan het eind van het officiële gedeelte het podium betrad.

De concurrentie kwam dit jaar vooral uit vrouwelijke hoek. Bij maar liefst 7 van de 9 genomineerde bedrijven staat een vrouw aan het roer. Nadat in de categorie Horeca Het Wapen verzekerd was van de eindronde, werd Remco Paap van Surf- en Kateshop Nalu uitgeroepen tot winnaar in de categorie Retail en Kristel Veerman van Liefs uit Zandvoort in de categorie Overige.

Een spectaculair en opzwepend filmpje, waarin alle kandidaten nog een keer goed in beeld kwamen, eindigde met de naam van Het Wapen van Zandvoort als overall winnaar. Huilend van geluk kwam Brigitte nogmaals het podium op om de wisseltrofee uit handen van burgemeester David Moolenburgh in ontvangst te nemen.

Tussen de bedrijven door werd ook nog een handvol ondernemers in het zonnetje gezet. Peter Tromp van Kaashuis Tromp, Mike en Hannie Aardewerk van grandcafé XL en Martin Faber van Hotel Faber kregen als ‘Golden Oldies’ waardering voor hun jarenlange ondernemerschap. Dylan de Boer van Your Booth en Harry Holsboer van Hotel Margretha werden geprezen voor hun nieuwe, innovatieve ondernemerschap. Zij ontvingen uit handen van co-host Hilly Jansen de ‘Rookie Award’.

Voor de bomvolle zaal was het eindelijk tijd om te netwerken. Ondernemers onderling, maar ook een grote afvaardiging van zowel het college als de gemeenteraad, wisten elkaar te vinden om kennis, te maken, bij te praten of gezamenlijk plannen te maken voor de (nabije) toekomst.

De swingende band Sol del Caribe zorgde ervoor dat het podium werd gevuld met dansende dames. Om middernacht werden de laatste gasten vriendelijk doch dringend verzocht om de zaal te verlaten.

Het Ondernemersgala vond plaats in strandpaviljoen De Haven van Zandvoort en wordt jaarlijks georganiseerd door Beach Promotion en De Zandvoortse Courant, in opdracht van gemeente Zandvoort en met financiële bijdrage uit het Holland Casinofonds.

Deel dit: