24 augustus 2022

Windraam open voor langste kitesurftocht ter wereld

Het windraam van de iconische kitesurftocht Hoek tot Helder is weer geopend! Met dit unieke sportevenement in de wereld wordt geld opgehaald voor de Hartstichting. Deze editie was in een recordtijd van 12 minuten uitverkocht en het ziet er naar uit dat ook de opbrengst weer records gaat breken.

“Het is voor de 500 deelnemers nu wachten op een dag met de perfecte weersomstandigheden om het evenement door te laten gaan”, zegt Martijn van Dijk, bedenker en organisator van het event. Het windraam is geopend tot 6 november.

Hoek tot Helder is met 130 kilometer de langste kitesurftocht van de wereld, die in één dag wordt afgelegd langs een gure en klotsende Noordzee.

Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een bucketlist-event voor kitesurfers uit heel Europa en zelfs daarbuiten. Pas 48 uur van tevoren wordt bekend wanneer deze tocht begint. De titanenstrijd vergt uithoudingsvermogen, kracht en doorzettingsvermogen van de kiters die hiervoor maanden hebben getraind.

Inmiddels is er door deelnemers, sponsors en kite-surffans al meer dan 600 duizend euro opgehaald. De hele opbrengst komt ten goede aan de Hartstichting die hiermee baanbrekend wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten financiert. Doneren kan nog steeds via www.hoektothelder.nl.

Deel dit: