5 juli 2021

Wie wordt assistent in de pitstraat tijdens de F1?

VolkerWessels is een wervingscampagne gestart voor de unieke functie van ‘Technical Pitlane Assistant’ tijdens de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix 2021. De geselecteerde kandidaten werken van 3 t/m 5 september drie dagen als vrijwilliger tussen de Formule 1 teams en de coureurs in de pitstraat en maken deel uit van Team VolkerWessels.

Het werkterrein van de Technical Pitlane Assistant bevindt zich midden in de actie: de pitstraat. Tussen de racesessies door, gedurende een vrije training of tijdens de kwalificatie worden de F1 auto’s hier op gewicht en andere technische aspecten beoordeeld. Het is de taak van de Technical Pitlane Assistant om de wagens op een veilige manier te manoeuvreren richting de weegschalen in de FIA pitboxen en te assisteren bij andere werkzaamheden in de pitstraat.

De gekozen kandidaten krijgen in aanloop naar het event een opleiding en een officiële KNAF licentie waarmee ze bevoegd zijn om als official in de pitstraat te werken. Geïnteresseerden kunnen t/m 16 juli solliciteren via www.teamvolkerwessels.nl.

Deel dit: