20 maart 2020

Wethouder steekt ondernemers hart onder de riem

In een brief aan de Zandvoortse ondernemers steekt Wethouder Ellen Verheij hen een riem onder het hart. Ook geeft ze een paar tips om deze donkere tijden goed door te kunnen komen en ze sluit af met een woord van waardering. Hieronder de volledige brief:

Beste ondernemers,

We leven in een ongekende tijd. Waar we vorige week nog druk waren met de voorbereidingen van de Formule 1, het hieraan voorafgaande side events programma en de start van een mooi nieuw strandseizoen, ziet de wereld er nu geheel anders uit. Door het Corona virus staat ons leven op zijn kop. De consequenties voor de langere termijn zijn onduidelijk.

Hoewel iedereen door het virus wordt geraakt, worden ondernemers extra getroffen door de landelijke maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het virus onder controle te krijgen. Er ligt momenteel een noodverordening die aangeeft wat nog wel kan en wat niet. Door deze maatregelen zien vele ondernemers hun inkomsten per direct wegvallen.

De financiële toekomst van uw bedrijf ziet er waarschijnlijk geheel anders uit dan nog geen twee weken geleden. Ik wil u met deze brief dan ook nadrukkelijk laten weten dat u niet alleen staat. De Rijksoverheid heeft deze week een enorm pakket aan maatregelen aangekondigd waarmee bedrijven en medewerkers die worden getroffen, financieel worden gesteund. Meer informatie daarover vindt u hier.

In navolging hierop neemt ook gemeente Zandvoort haar verantwoordelijkheid. Wij beraden ons op lokale maatregelen om u verder te ondersteunen om door deze moeilijke tijd heen te komen. Hierover gaan wij ook in gesprek met de OBZ (Ondernemersbelangen Zandvoort).

De ontwikkelingen volgen zich snel op. Zowel maatregelen van de Rijksoverheid als die van gemeente Zandvoort zullen via de informatiekanalen van uw brancheverenigingen gedeeld worden. Ook raad ik u aan de gemeentelijke website regelmatig te raadplegen. Deze wordt dagelijks bijgewerkt. Ook op de Facebookpagina van het Ondernemersloket vindt u veel relevante informatie. Mocht u vragen hebben aan de gemeente dan kunt u die stellen door een mail te sturen aan info@zandvoort.nl. Ook kunt u voor specifieke vragen telefonisch contact opnemen met bedrijfscontactfunctionaris Hilly Jansen op nummer 06-13427671.

Naast u een riem onder het hart te steken, wil ik van de gelegenheid gebruik maken om mijn complimenten en waardering aan u uit te spreken. Wij zien dat u zich enorm inzet en meedenkt om de verspreiding van het Corona virus binnen Zandvoort te beheersen. Ik ben u hier heel dankbaar voor. Hoewel we een moeilijke tijd tegemoet gaan, ben ik ervan overtuigd dat we hier ook weer samen uitkomen.

Ik wens u allen veel sterkte toe, in goede gezondheid.

Hartelijke groet,
Ellen Verheij
Wethouder Toerisme & Economie

Deel dit: