31 maart 2021

Nieuw: De Zandvoort Podcast

Vanaf deze week start De Zandvoort Podcast, een nieuwe wekelijkse podcast over Zandvoort. In een serie van 26 afleveringen spreken Gert van Kuijk en Gillis Kok telkens met twee gasten die ‘een mooi verhaal’ te vertellen hebben over Zandvoort.

Zandvoort staat om meerdere redenen bekend. Behalve dat het een populaire badplaats is, omgeven door strand en de duinen, staat Zandvoort internationaal ook bekend om het Formule 1 circuit. De onderwerpen die in de podcast voorbij komen variëren van actualiteiten tot historie, van cultuur tot natuur en van entertainment tot sport, waarbij uiteraard ruim aandacht naar het circuit zal gaan.

Vanaf vandaag kan de eerste aflevering worden beluisterd via de website www.dezandvoortpodcast.nl of de populaire podcast-apps zoals Spotify, Google Podcasts en Apple iTunes.

In deze eerste aflevering spreken Gert en Gillis met de voorzitter van het HDMZ, het museum dat de thuisbasis is voor de opnames van deze podcast. Het gesprek gaat over de totstandkoming van het nieuwe museum en het traject tot aan de opening, in maart 2020. Helaas moesten de deuren twee weken later alweer dicht… Het tweede gesprek van deze aflevering is met een ondernemende dorpsgenoot die in aanloop naar de Formule 1 van zijn lunchroom een waar ‘Formule 1 museum’ heeft gemaakt.

Vervolgens komt er iedere week een nieuwe aflevering beschikbaar. Een kleine greep uit de gasten die in de daaropvolgende uitzendingen voorbijkomen: Michael Bleekemolen, Folkert Bloeme, Lana Lemmens, Erik Weijers, Kees Stam, Jan Lammers en nog heel veel meer.

Volg De Zandvoort Podcast ook op Instagram, Facebook en Twitter!

“De mooiste verhalen over Zandvoort”
Deel dit: