31 augustus 2022

Wederom City Hosts tijdens Dutch Grand Prix

Circa 100 studenten van MBO College Airport zullen komend weekend de bezoekers in Zandvoort helpen en begeleiden met wat voor vragen dan ook. Een dergelijke samenwerking werd vorig jaar voor het eerst aangegaan met Zandvoort Beyond en wegens succes wordt deze overeenkomst dit jaar voortgezet.

 “Niet alleen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Zandvoort en deze school maar ook als uitkomst van een positieve evaluatie na de editie van vorig jaar”, zo laat directeur Sander ten Bosch van Zandvoort Beyond weten. Wel is de inzet enigszins gewijzigd. Deze keer zullen groepjes van vier of vijf eerstejaars studenten onder leiding staan van derdejaars managementstudenten.

“Het is heel belangrijk voor onze studenten dat zij vanaf het prille begin hun beroepshouding kunnen oefenen in de praktijk”, benadrukt Nicoline Smeele, hoofd van het stagebureau van de opleiding Travel & Hospitality die dit jaar alle studenten levert. Docent Personeelsmanagement Danny ter Horst is blij dat zijn derdejaars studenten tijdens de Formule 1, “wat echt een evenement van naam is”, voor het eerst het leidinggevende aspect van hun opleiding kunnen toepassen.

Zowel wethouder Peter Kramer, verantwoordelijk voor de Formule 1, als directeur Philip Mol van MBO College Airport geven aan dat het goed is dat deze aangelegenheid wordt benut om ruim 100 studenten tijdens dit unieke evenement te kunnen inzetten. Enerzijds kunnen de studenten zich bekwamen op hun vakgebied en anderzijds kunnen zij de gastvrijheid van Zandvoort op deze manier extra ondersteunen.

De studenten zullen donderdag tot en met zondag van 14.00 tot 21.00 uur worden ingezet in Zandvoort. “Hopelijk worden onze studenten veelvuldig aangesproken met verzoeken om informatie of bijvoorbeeld voor het maken van een foto. Maar ook gewoon om een praatje met ze te maken”, geeft Roy Dongen aan. Namens de school coördineert hij dit project vanuit het raadhuis.

Deel dit: