30 april 2021

Wandeling over het circuit met Jan Lammers

In het kader van de podcastserie ‘De Coronawandelingen’ heeft Ger Loogman een gesprek met Jan Lammers. De heren wandelen over het circuit en praten over het afgelopen jaar, maar halen daarbij ook gezamenlijke jeugdherinneringen op.

Kunnen we dit jaar alsnog genieten van de Formule 1 in Zandvoort? Sportief directeur van de Dutch Grand Prix Jan Lammers hoopt van wel. Hij blikt in deze podcast terug op een veelbewogen coronajaar. Luister mee met dit openhartige gesprek: over hoe Jan zelf ziek werd door corona, over de relatie met zijn kinderen en hoe hij de kans inschat dat het evenement dit jaar wél doorgaat.

Jan Lammers spreekt op het Zandvoortse circuit met radio- en televisiemaker Ger Loogman. Lammers begon op 16-jarige leeftijd met autoracen en is er dus al 50 jaar bij betrokken. “In drie dagen zo’n 450.000 bezoekers over de vloer: dat is een droom van elke badplaats”, vertelt Lammers enthousiast. 

Maar hij is ook realistisch: “Mensen maken vreselijke dingen mee op de IC en er is zoveel verdriet in families. Dit is een sportevenement. Voor de fans heel belangrijk, maar op de grote schaal van het leven moet je het ook kunnen relativeren.” Dat hij begin maart zelf corona kreeg, hielp daarbij. “Ik vóelde sluipmoordenaar corona in mijn lichaam. Het was kort, maar hevig.” 

De podcast is te beluisteren via de website van de gemeente en is ook op Spotify te vinden.

Deel dit: