21 december 2021

VVD’er Belinda Göransson trekt zich terug uit de raad

Dinsdagavond heeft raadslid Belinda Göransson bekend gemaakt dat zij zich per direct terugtrekt als raadslid voor VVD Zandvoort. Aan het begin van de laatste raadsvergadering van dit jaar deed ze haar mededeling, waarna ze de digitale vergadering verliet.

De afgelopen 16 jaar is Göransson in de gemeenteraad actief geweest namens de VVD. Na het opstappen van wethouder Wilfred Tates in 2011 nam zij halverwege diens raadstermijn het stokje van hem over. Na de verkiezingen die twee jaar later volgden kwam de VVD in de oppositie terecht, waardoor zij haar wethouderschap niet kon voortzetten en terugkeerde in de gemeenteraad.

Met haar jarenlange ervaring heeft ze veel kunnen betekenen in de Zandvoortse gemeenteraad, maar de laatste tijd merkte ze dat ze met tegenzin naar de vergadering kwam. Ze voelde zich niet meer thuis bij de plaatselijke VVD, wat haar uiteindelijk deed besluiten om de VVD per direct te verlaten. Ze gaat niet op persoonlijke titel verder.

Het is niet bekend of Göransson de politiek definitief verlaat of dat zij in de volgende raadsperiode terugkeert. De nabije toekomst zal dat uitwijzen. In maart 2022 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. 

Deel dit: