15 maart 2020

Voorraden genoeg: “Stop met hamsteren!”

Hoewel zowel premier Rutte als onze burgemeester David Moolenburgh hebben opgeroepen om vooral niet te hamsteren, gebeurt het toch. Ook in Zandvoort. Bepaalde producten zijn niet meer te verkrijgen, mensen komen voor lege schappen.

“Buiten dat het helemaal niet nodig is, de voorraden zijn meer dan ruim voldoende, is het ook nog eens asociaal ten opzichte van de medemens. Niets frustrerender dan als je de hele dag gewerkt heb, en bij het boodschappen doen bepaalde dingen niet meer kun kopen”, zegt een klant in de AH. Toch wordt het volop gedaan, ook in Zandvoort.

Thomas Verhoek, supermarktmanager van Albert Heijn: “Het is vanaf donderdag gezellig druk in de winkel. Gisteren was denk ik landelijk de drukste dag ooit bij Albert Heijn en waarschijnlijk ook in geheel supermarktland in Nederland. De winkel begint nu op bepaalde groepen leger te raken. Voorraad is er voldoende, alleen transport en logistiek staan we voor een enorme uitdaging. De winkel zal nog een flink aantal dagen nodig hebben om weer op volle oorlogssterkte te komen.”

Volgens Verhoek is de sfeer goed, zowel onder klanten als onder medewerkers. “De klanten zijn zeer begripvol en veel medewerkers bieden aan om extra te werken. We hebben een geweldig team!”

Deel dit: