27 maart 2020

Voorlopig geen opbouw strandhuisjes

De strandhuisjes van de kampeerverenigingen op het noordstrand, mogen voorlopig niet opgebouwd worden. De paar die er al staan, mogen blijven staan maar niet gebruikt worden.

Dat was de extra conclusie die de Veiligheidsregio Kennemerland, onder voorzitterschap van Marianne Schuurmans, de burgemeester van de Haarlemmermeer, getrokken heeft bij de behandeling van de noodverordening die de gemeenten van de regering opgelegd heeft gekregen. De burgemeesters van de VRK hebben dat in een noodverordening vastgesteld.

De andere maatregelen blijven onverkort van kracht maar die ten aanzien van de kampeerverenigingen, komt ook heel hard aan. De kampeerders die normaal gesproken in maart mogen opbouwen, een enkeling heeft dat ook gedaan, mogen nu pas per 1 juni op het strand gaan wonen, slapen en recreëren. Strandhuisjes die al zijn neergezet, mogen blijven staan, maar men mag er niet in verblijven.

Sanitaire voorzieningen op of bij recreatieparken, vakantieparken, jachthavens, kampeerterreinen en parken, natuurgebieden en stranden worden gesloten, om te voorkomen dat mensen langdurig daar gaan recreëren. De kampeerders missen zo een half seizoen.

Deel dit: