16 februari 2022

‘Voorgoed Voorbij’ een geschenk uit de hemel

Onze Zandvoortse zanger Yves Berendse beleefde vorige week woensdag het mooiste moment uit zijn carrière tot nu toe. Op die dag, 9 februari, kwam zijn nieuwste nummer uit: Voorgoed Voorbij. Het is niet zomaar een nummer, maar een lied dat twintig jaar geleden speciaal was gemaakt voor André Hazes senior.

Het is geschreven door Rosetty de Ruiter, die meerdere nummers had gemaakt voor Hazes. De nummer 1 volkszanger wilde het maar wat graag opnemen, maar kort daarvoor werd hij ziek en overleed. Rosetty heeft er daarna niets mee gedaan tot zij vorig jaar Yves zag zingen tijdens het livestream concert ‘Een Rondje Hazes’, ter gelegenheid van het zeventigste geboortejaar van André.

Yves: “Rosetty vond mijn vertolking van ‘Ik ben zo eenzaam zonder jou’ zo goed, dat ze besloot contact met me op te nemen om mij kennis te laten maken met onder andere Voorgoed Voorbij. Toen ze mij het nummer voor het eerst liet horen was ik er direct verliefd op. En toen zij daarna vertelde wat voor verhaal erachter zat, was ik nog meer vereerd.”

Geschenk uit de hemel

Yves heeft al heel wat hits op zijn naam staan, maar dit nummer is het beste dat hij, zo zegt hij zelf, ooit heeft mogen zingen. “Een geschenk uit de hemel!” Opvallend is dat Yves in dit nummer op sommige momenten een prachtige snik in zijn stem heeft, eigenlijk net als Hazes.

Voorgoed Voorbij werd uitgebracht op 9 februari, de dag dat Yves zijn concert zou geven in het Concertgebouw in Amsterdam. “Maar door corona moest dit worden uitgesteld. Als het goed is wordt het nu 2 mei.”

Het Concertgebouw speelt trouwens een grote rol bij Voorgoed Voorbij. De videoclip is namelijk in deze Amsterdamse muziektempel opgenomen. Yves: “Ik word overspoeld met complimenten en enthousiaste reacties. Ook Shownieuws van SBS6 besteedde er aandacht aan. Evert Santegoeds was heel positief. ‘Dit nummer is een geweldige boost voor zijn carrière’, zei hij.”

Kaartverkoop concert 2 mei

Mensen die een kaartje hadden voor het concert van 9 februari en niet op 2 mei kunnen, hebben nog t/m 23 februari de tijd om hun geld terug te vragen. Daarna komen de teruggekomen tickets in de verkoop voor het concert op 2 mei a.s. Zie ook www.yvesberendse.nl.

Deel dit: