24 november 2022

Voorbereiding tot sloop Badhuispleinpanden

De al langer leegstaande woningen aan het Badhuisplein worden voor het eind van dit jaar gesloopt. Komende week starten de voorbereidingen en worden er bouwhekken rondom het gebouw geplaatst.

Het heeft nog even geduurd totdat ook de laatste bewoner het appartement gaat verlaten, maar zodra dat volgende week gebeurt zal vrijwel direct worden begonnen met de voorbereidingen van de sloop van het appartementengebouw.

Er worden hekken geplaatst en als eerste begonnen met de asbestsanering. Aansluitend wordt al het aanwezige leidingwerk verwijderd. Daarna kan de daadwerkelijke sloop van het gebouw beginnen. De exacte datum is nog niet bekend maar zal ruim van te voren bekend gemaakt worden.

Wethouder Peter Kramer is blij dit nu eindelijk bekend te kunnen maken: “Het Badhuisplein is de centrale plek waar het dorp en het strand samenkomen. Te lang heeft dit vervallen gebouw het beeld van dit plein bepaald. Eindelijk kunnen we nu een volgende stap maken en bouwen aan de toekomst en uitstraling van onze mooie badplaats.”

Voorafgaand aan de sloop zal worden onderzocht hoe de aangrenzende panden, de Rotondeflat en het gebouw Badhuisplein 8 t/m12 met onder andere de IJssalon, wind- en waterdicht kunnen worden beschermd.

De plannen voor de nieuwbouw op het Badhuisplein zijn te vinden in de Stedenbouwkundige Visie Badhuisplein, op de website van de gemeente.

Deel dit: