27 oktober 2021

Voor Wim de Vrind is het leven cabaret!

Het leven is cabaret! Althans volgens Wim de Vrind in zijn openingslied van zijn nieuwe show ‘Alles doet het nog’. Je kunt ook stellen dat cabaret Wims leven is, als je ziet hoe deze grote kleine man op het podium van De Krocht van begin tot eind bezig is met zijn voorstelling, die hij helemaal zelf heeft bedacht. Hij brengt liedjes, veelal gebaseerd op bekende melodietjes. Zijn conferences zijn heel geestig en zorgden voor herkenning in de goedgevulde zaal van theater De Krocht.  

Zijn levenservaring gebruikt Wim de Vrind om zijn publiek heel herkenbare onderwerpen voor te schotelen. Zo tovert hij een dubbeltje uit zijn zak, waarover hij een prachtig verhaal vertelt uit zijn jeugd. Toen moest je voor gas en licht nog een muntje in de meter gooien. Dat ging bij kleine Wim een keer mis. Hij liet het duppie in de kelderkast vallen. O jee… In het donker en met water op de grond was dat lastig zoeken. Gelukkig vond hij het muntje. Happy end! Ook zijn beeldende verhaal over zijn eerste dansles maakte in de zaal veel los. Evenals het onderwerp over vergeetachtigheid. Weten de ouderen alles van!

Maar ook over huidige wereldproblemen als het klimaat deed Wim een duit in het zakje met een prachtige conference waarbij hij Zandvoort voorbereidt op hoog water en daarom alvast een snorkel en zwemvliezen heeft aangeschaft…

De cabaretier was niet te stoppen. Toekomst, geluk, dromen, hij wist daar allemaal iets over te vertellen. En niet te vergeten: vrouwen! Daar ging hij ook dieper op in. Zo adviseerde hij vrouwen een archeoloog te trouwen, dan kregen ze later steeds meer aandacht… Zelf was hij als jonge jongen verliefd op Josefien. Maar zijn moeder vond haar een lellebel… Wim Sonneveld had daar een liedje over geschreven en Wim had daar weer een eigen versie van gemaakt.

En Wim, zelf altijd politiek actief geweest, kon het niet laten om de Zandvoortse politiek op de hak te nemen. Na twee keer veertig minuten vond Wim het de hoogste tijd om er een eind aan te breien. Belangrijkste conclusie: alles doet het nog bij Wim!

Knap om zo lang in je eentje het publiek te blijven boeien. Zijn kleine team van ‘helpers’, Nico Disseldorp, Maaike Cappel en Elza Visser, verdienen ook een eervolle vermelding.

Tot slot meldde Wim de Vrind dat we nog niet van hem af zijn: er ligt nog een kant en klare show op de plank (met meerdere personen), die waarschijnlijk in maart in De Krocht te zien zal zijn. Ik kan niet wachten…

Tekst: Kees Rutgers

Wim de Vrind trad op in theater De Krocht | Foto: Rob Bossink
Deel dit: