3 maart 2021

Virtueel rondje Zandvoort wandelen, rennen of fietsen

Vanaf zaterdag 27 maart kunnen wandelaars, fietsers en hardlopers virtueel meedoen aan één van de evenementen die sportorganisatie Le Champion jaarlijks eind maart in Zandvoort organiseert. Met deze virtuele editie wil Le Champion het gevoel van de 30 van Zandvoort, Omloop van Zandvoort en Zandvoort Circuit Run naar de mensen thuis brengen.

Helaas is het ook dit jaar niet mogelijk om in Zandvoort te genieten van het meest afwisselende parcours van Nederland. Met deze virtuele editie kunnen deelnemers deze evenementen alsnog beleven. De provincie Noord-Holland, vaste sponsor van de 30 van Zandvoort, is bij deze virtuele editie hoofdsponsor van alle drie de evenementen.

De Zandvoort evenementen die gepland stonden voor 27 en 28 maart 2021 werden vorige maand definitief afgelast. Dit betekent dat er voor de tweede keer geen evenementen in Zandvoort zullen plaatsvinden in het laatste weekend van maart. Normaal gesproken zouden er ruim 20.000 sporters starten op Circuit Zandvoort. De organisatie geeft deelnemers nu de kans, door middel van de speciale event app, om hun eigen moment en route te bepalen. Dankzij de live-tracking kunnen deelnemers gevolgd worden door supporters voor aanmoedigingen onderweg. Deelnemers krijgen van zaterdag 27 maart t/m zondag 11 april de tijd om hun gekozen afstand te volbrengen.

Inschrijven
De inschrijving verloopt via de website lechampion.nl en is geopend t/m donderdag 8 april. Net als bij de fysieke evenementen kunnen deelnemers een donatie doen aan het goede doel. Daarnaast ontvangen alle deelnemers een unieke medaille, het startbewijs en na afloop een finishcertificaat. 

Deel dit: