22 december 2021

Vier de kerst met de Zandvoortse media

De kerstdagen zullen noodgedwongen anders verlopen dan velen tot vorige week nog van plan waren. Diverse Zandvoortse media besteden in speciale uitzendingen aandacht aan de kerstdagen.

In het kerstnummer van De Zandvoortse Courant speciale aandacht voor de ondernemers, die zo vlak voor de belangrijkste weken van het jaar te horen kregen dat ze weer door een lockdown hun zaak moeten sluiten. Daarnaast wordt door dominee Vrijhof uitgelegd wat de kerststal precies voor betekenis heeft en op de website vind je een mooi kerstverhaal over een bijzonder kerstpresent van een thuiszorgcliënt voor de mantelzorgers van Kennemerhart.


De lokale radiozender ZFM heeft donderdag 23 december van 12.00 tot 17.00 uur een speciale eindejaarsuitzending genaamd ‘2021’. Presentator Jelmer Koper blikt samen met zijn sidekicks terug op het turbulente jaar. Onder andere met een quiz, de sociale media top 10 en met een gesprek met de burgemeester. Ook wordt de beste muziek van 2021 gedraaid en uiteraard de nodige kerstliedjes.


In de nieuwste aflevering, die donderdag online verschijnt, hebben de podcastmakers Gert van Kuijk en Gillis Kok hoog bezoek. Zowel burgemeester David Moolenburgh als de drie wethouders Raymond van Haeften, Ellen Verheij en Gert-Jan Bluijs schuiven aan. Met ieder afzonderlijk blikken zij terug op het afgelopen jaar én kijken ze alvast vooruit naar 2022. Het gesprek wordt afgesloten met een kerstboodschap van de burgemeester aan alle Zandvoortse inwoners. En als je hierdoor voor de eerste keer met De Zandvoort Podcast hebt kennisgemaakt, luister dan ook eens naar de 21 andere afleveringen, met daarin mooie verhalen van Zandvoorters en mensen die een bijzondere band met Zandvoort hebben.


Komende vrijdag presenteert Zandvoort Inside een speciale kerstuitzending. Net als vorig jaar maken Roy van Buuringen en Dolly ten Pierik er weer een gezellige boel. De twee presentatoren bespreken uiteenlopende onderwerpen, afgewisseld met gasten. Ze hebben onder andere een leuk interview met kerststallenverzamelaar Kees Roos, die ruim 300 van zijn kerststallen heeft tentoongesteld in het Zandvoorts Museum. Helaas kan daar nu niemand van genieten omdat het museum dicht is vanwege de lockdown. Zandvoort Inside is te volgen op YouTube en Facebook of op www.zandvoortinside.nl.


ZFM Zandvoort zendt op zaterdag 1e kerstdag vanaf 14.00 uur de Winterse 50 uit. In deze hitlijst hoor je de 50 alllergrootste kerst- en winterhits. De Winterse 50 wordt al sinds 2002 geproduceerd door Martijn de Lange en is te horen bij meer dan 100 omroepen uit Nederland en België, waaronder ZFM!

Dit jaar kun je luisteren naar de jubileumeditie, een overzicht van de afgelopen 19 jaren ‘Winterse 50’. Wat waren in al die jaren de grootste kerst- of winterhits? Je beleeft het zonder geklets mee op 1e kerstdag vanaf 14.00 uur bij de Zandvoortse radio, ZFM. Het onverwoestbare Last Christmas van Wham! staat bovenaan de lijst en is de zeer terechte nummer 1 over al deze jaren.  All I want for Christmas is You van Mariah Carey heeft in het totaaloverzicht een stevige 2e positie veroverd en Chris Rea met Driving home for Christmas sluit de top 3 van dit jubileumjaar af.

Geniet zaterdag 25 december (1e kerstdag) vanaf 14.00 uur NON-STOP van de mooiste kerst- en winterhits op ZFM Zandvoort. Het reguliere programma Zandvoort op zaterdag komt hiermee voor één keer te vervallen. ZFM is te beluisteren via o.a. 106.9 FM (ether), www.zfm-live.nl, www.zfmzandvoort.nl, DAB kanaal 6A (regio Kennemerland), de ZFM App of TV kanaal 40 digitaal bij Ziggo. Fijne feestdagen!

Deel dit: