5 april 2022

Vier aanhoudingen en tienduizenden euro’s aan merkkleding in beslag genomen

Een dag na de inval in een woning aan het Schelpenplein, waarbij goederen in beslag zijn genomen, is er meer bekend geworden over de zaak. De politie blijkt vlak daarvoor vier mannen te hebben aangehouden op verdenking van diefstal en heling.

Politieagenten controleerden op 2 april rond 18.00 uur aan de Trompstraat een personenauto die vermoedelijk in verband gebracht kon worden met heling. In de kofferbak troffen de agenten goederen aan die van diefstal afkomstig waren. De vier inzittenden, mannen tussen de 23 en 37 jaar uit Peru, werden aangehouden.

Naast de genoemde goederen werd bij de inzittenden een huissleutel gevonden. Via een oproep op sociale media werd achterhaald welke woning bij de huissleutel hoort. In de vakantiewoning aan het Schelpenplein werden vervolgens tijdens een doorzoeking tassen vol met goederen, zoals merkkleding, horloges en brillen, aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De in beslag genomen spullen hebben een waarde van tienduizenden euro’s. In de woning lagen ook geprepareerde tassen die het mogelijk maken om het beveiligingssysteem van een winkel te omzeilen. De vier verdachten zijn ingesloten en de politie zet het onderzoek voort.

Deel dit: