16 april 2020

Vervanging hoofdriool Koningstraat

Deze week is de gemeente gestart met werkzaamheden voor de vervanging van het hoofdriool en de herinrichting van de Koningstraat. De huisaansluitingen van het riool worden tot aan de erfgrens eveneens vervangen.

Er wordt gestart met het reinigen van een deel van het oude riool en de putten. Om het oude riool te kunnen loskoppelen en te vervangen wordt vanaf het kruispunt Koninginneweg de eerste 80 meter van de bestrating opengebroken. Na de vervanging van het hoofdriool en de huisaansluitingen brengt de aannemer de fundering voor de rijweg aan. Zodra de fundering is aangebracht begint de aannemer aan de volgende 80 meter en werkt zo verder tot de Oosterstraat. De werkzaamheden aan het riool zullen tot eind mei duren.

Daarna begint de aannemer vanaf de kant van de Oosterstraat met het bestraten van de rijweg en de voetpaden. De verwachting is dat deze werkzaamheden rond augustus gereed zijn. Later in het jaar, in het plantseizoen, worden de bomen en de beplanting in de plantvakken aangebracht.

Er wordt steeds in delen van 80 meter gewerkt om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Dat betekent dat er over een lengte van 80 meter niet met de auto gereden kan worden en parkeren is ook niet mogelijk. Met deze werkwijze blijven alle woningen te voet bereikbaar, ook voor hulpdiensten.

Deel dit: