6 oktober 2021

Veelbelovende November Cultuurmaand op komst

De hele maand november zal in het teken staan van cultuur. Gedurende deze maand wordt een uitgebreid programma geboden van theater, muziek en kunst. Ook de Zandvoortse musea doen met exposities volop mee aan de November Cultuurmaand. 

Zandvoort als een dorp vol kunst. Bezoek bijzondere gebouwen. Luister naar muziek van jong talent. Kijk naar een theatervoorstelling van Fem en Daan in het Pop Up museum in het raadhuis. Loop eens langs bij de ‘One day of Fame’ expositie in de oude Brandweerkazerne of de ‘Arts & Crafts’ markt in de Protestantse kerk. Het Genetic Choir verzorgt een unieke voorstelling en in theater De Krocht kan je zien hoe een radio hoorspel wordt gemaakt.

Kunst3daagse

In het kader van de opzet van de nieuwe Cultuurvisie Zandvoort en de cultuurparticipatiesessies kwam vaak de vraag naar voren: waarom is er geen open atelierroute meer in Zandvoort? Aan deze sessies deden alle cultuurpartners van Zandvoort mee. Met vertegenwoordigers van instanties en verenigingen, met kunstenaars en theatermakers. Daaruit blijkt dat er ook organiserend talent noodzakelijk is, voor de opzet van de culturele verbinding. Daarom is het goed nieuws dat er tijdens November Cultuurmaand ook een kunst3daagse wordt georganiseerd en wel op 12, 13 en 14 november.

Deelname musea

Natuurlijk doen ook de Zandvoortse musea mee tijdens de November Cultuurmaand. HDMZ heeft een speciale thematentoonstelling: Colourful China. Het Zandvoorts Museum toont een mix van hedendaagse kunst en cultuurhistorisch erfgoed. Kijk ook eens naar www.hdmz.nl of www.zandvoortsmuseum.nl en het jaarrond aanbod met culturele buitenwandelingen. Of voor de kleintjes, het Kees de Muis huis.

Cultuuragenda

Komende weken wordt het programma verder uitgebreid. Het is bijna teveel om op te noemen, maar gelukkig is er een website gemaakt waar alle activiteiten op worden aangekondigd. Ga naar www.cultuuragendazandvoort.nl voor het nu al mooie culturele aanbod in de November Cultuurmaand.

Deel dit: