18 januari 2021

Veel zorgmedewerkers melden zich voor coronavaccinatie

Veel zorgmedewerkers Kennemerhart melden zich voor coronavaccinatie

Afgelopen vrijdag is het vaccineren van ouderenzorgmedewerkers in Zuid-Kennemerland gestart. De komende periode krijgen ook de Kennemerhart medewerkers hun eerste vaccinatie. In aanloop naar de eerste prik is Kennemerhart blij verrast door het grote animo onder zorgmedewerkers om een vaccinatie te halen.

Kennemerhart onderschrijft, hoewel de vaccinatie vrijwillig is, het belang hiervan. Wanneer genoeg mensen zijn gevaccineerd, kan corona niet meer ongecontroleerd om zich heen grijpen en zijn er minder maatregelen nodig om ervoor te zorgen dat het virus zich niet verspreidt.

“Na een interne rondvraag blijkt de vaccinatiebereidheid van medewerkers van Kennemerhart hoog. Degene die geen vaccinatie halen zijn bijvoorbeeld zwanger of hebben recentelijk Covid gehad”, aldus Audrey van Schaik, voorzitter Raad van Bestuur Kennemerhart. “Onze zorgmedewerkers halen de prik niet alleen voor zichzelf maar ook ter bescherming van onze cliënten. Het raakt me om te zien hoe betrokken onze medewerkers bij onze cliënten zijn. Ik ben daar ontzettend trots op. Vrijdag werd er gestart met het vaccineren van medewerkers van Kennemerhart. We hebben het afgelopen jaar veel pijn en verdriet gezien, ik ben blij dat het komend jaar er beter uit gaat zien.”

Ook landelijk is de vaccinatiebereidheid hoog. De GGD rapporteerde vorige week dat binnen 5 dagen bijna alle 408.000 tijdsloten volgeboekt waren voor een vaccinatie-afspraak.

De volgende stap is het vaccineren van de cliënten in verpleeghuizen. Kennemerhart kijkt daar naar uit, want ook dat is een belangrijke stap in de aanpak van het coronavirus. “De langdurige zorg heeft zwaar te lijden onder corona. Dat Kennemerhart straks zowel hun medewerkers als bewoners kan vaccineren is een enorme stap vooruit en biedt hoop”, aldus Van Schaik.

Deel dit: