5 augustus 2021

VBZ wil extra ontsluitingsweg voor Nieuw Noord

De Vereniging Bedrijventerrein Zandvoort (VBZ) wil dat er een tweede ontsluitingsweg komt voor Zandvoort Nieuw Noord. Met de komst van duizenden extra woningen in het gebied, moet het gemeentebestuur zich hiervoor hard maken bij de provincie, vindt VBZ-voorzitter Hans Hogendoorn. Gedacht wordt aan het doortrekken van de Herman Heijermansweg.

Nu is dat verre van een nieuw plan. Dat het ingewikkeld is, blijkt keer op keer. Een deel van de mogelijk nieuwe weg zou namelijk over het grondgebied van de Kennemer Golf & Country Club gaan en deels over het (privé)terrein van het Kostverlorenpark. Deze gronden zijn in bezit van private partijen en mocht Zandvoort daarmee in het reine kunnen komen, dan ligt er ook nog de Europese Natura 2000-wetgeving op de loer!

Hogendoorn ziet er echter geen problemen bij. “Die nieuwe ontsluitingsweg is heel belangrijk. We moeten eens met de vuist op tafel slaan”, vindt hij en hij somt een aantal redenen daarvoor op: “Het verkeer over de Kostverlorenstraat wordt er veel minder door. Vrachtwagens hoeven niet meer door de gevaarlijke, beruchte ‘bocht’ en de bewoners van de buurt krijgen meer woongenot. Het ontlast ook de Van Lennepweg en de Linnaeusstraat. Mocht er in de haakse bocht van de Linnaeusstraat een ernstige calamiteit zich voordoen, dan is Leiden in last. Ik vind dat Zandvoort zich daar bij de provincie sterk voor moet maken. Het geeft zoveel voordelen voor iedereen.”

Groeiend aantal bewoners

“Denk erom dat de wijk Zandvoort Nieuw Noord er binnenkort ruim 2.000 nieuwe bewoners bij krijgt! Dan krijg je een gigantische wijk die groeit tot ca. 10.000 bewoners die allemaal via slechts één ontsluitingsweg erin en eruit kunnen. Laat de Herman Heijermansweg nou aansluiten bij de brandweerkazerne. Dan is alles opgelost. Ik roep het Zandvoortse gemeentebestuur op om hierover met de provincie in overleg te gaan”, aldus Hogendoorn tot besluit.

Deel dit: